Vacatures in het werkveld:

Werktuigbouwkunde

Het werkveld werktuigbouw richt zich op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van werktuigen, machines en systemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kennis en vaardigheden op het gebied van mechanica, elektronica en materiaalkunde. Werkzaamheden in dit vakgebied variëren van het ontwerpen van kleine onderdelen tot het ontwikkelen van complexe systemen en productielijnen.

Werktuigbouwkundigen werken in diverse sectoren, zoals de automotive industrie, lucht- en ruimtevaart, medische apparatuur, energie, voedselindustrie en defensie. Zij werken vaak in multidisciplinaire teams waarin ook elektrotechnische en software engineers betrokken zijn.

Belangrijke vaardigheden in het werkveld werktuigbouw zijn het vermogen om abstracte concepten te vertalen naar praktische toepassingen, het begrijpen en toepassen van technische specificaties en het werken met CAD-software en andere ontwerptools. Ook zijn communicatieve vaardigheden belangrijk, omdat werktuigbouwkundigen vaak samenwerken met collega’s en klanten.

vacatures-bij-Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Inspecteur Gasnetten

Wil jij je verder ontwikkelen in de gas- en energiesector? Heb je ervaring met (rijks)toezicht? En wil jij je inzetten voor de veiligheid van de gasdistributie in Nederland, zowel t.a.v. de bestaande infrastructuur als in het licht van de ontwikkelingen…
Niveau: HBO, WO
Standplaats: Den Haag
Specialisatie: Werktuigbouwkunde
vacatures-bij-Dibalex

Senior Constructeur | Machinebouwer

Ben jij een senior constructeur met HBO/MBO-4 Werktuigbouwkunde op zak en heb je de nodige werkervaring? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je een breed scala aan taken hebt? Dan is Dibalex op zoek naar jou!
Niveau: HBO, MBO
Standplaats: Dordrecht
Specialisatie: Werktuigbouwkunde

Bekijk ook technische vacatures in deze werkvelden:

keyboard_arrow_up